Chef koks Petra Mijnders en Titia Bouwmeester koken op het land van familie Bijlsma in de Haarlemmermeer met het biologische oergraan Emmer en Eenkoorn. Ze experimenteren met het graan, op zoek naar nieuwe smaakcombinaties met (wilde) groente uit de omgeving.
Dit project is een pilot voor een serie diners op locatie om te proeven van het land en aandacht te vragen voor de korste keten; van boer tot bord.
Een greep uit het gastenboek:
“De keuken als een laboratorium, vol nieuwe smaken en texturen. Super entourage, een beleving!”
Monic
“Geweldig al die (wilde) ingrediënten uit de directe omgeving! Mooi menu, verrassende nieuwe smaken!”
Martijn
“De verhalen laten alles nog beter smaken!”
Gerard
“Explosie van nieuwe smaken en texturen: verfijnd en vernieuwend. Dat je dit kan maken van tarwe!”
Familie Mijnders
“Beeldschoon. Verrukkelijk. Liefdevol. Ultieme beleving”
Dennis
Idee & chef-koks: Petra Mijnders, Titia Bouwmeester
Gastheer en akkerbouwer: Pieter en Jacqueline Bijlsma
Koks: Tineke de Lange, Ka-Man Chow
Bediening: Sef van der Leij en Jannes van Leeuwen
Techniek: Ted van Leeuwen
Fotografie: Femke van de Heuvel en Maaike Groeneveld
Video: Thomas Brand